FANDOM


Összefoglaló Edit

A csapat, Arnolf kivételével Melano Gaster anyjának, Liz Gasternek a házában szállt meg éjjelre. Másnap reggel Orlag is csatlakozott hozzájuk és ebéd után a palotába siettek, hogy találkozzanak Lord Whitehillel. A rövid találkozón először Lord Vanessa Whitehill nem fedte fel magát, és testőrét hagyta, hogy megszemélyesítse őt, hogy többet tudjon meg a csapatról, azonban végül, miután a csapat javasolta, hogy próbálja meg megszerezni a szabad Királyi Tanácsi pozíciót, felfedte magát.

733161191a455fdbb81b3beb165edd73

Arnolf és Alex Cartheuze

Néhány perccel később befutott Whitehill egy embere, John Doe egy meglepő hírrel: Lord Arnolf Cartheuze halott, holttestét a Pékek utcája mellett fedezték fel. A csapat azonnal odasietett, hogy minél többet tudjanak meg társuk haláláról. Arnolfot több számszernyíl szúrta át, fejét pedig egy kalapáccsal bezúzták, a mágikus kesztyűjét pedig karjával együtt levágták. A testet nyilvánvalóan elmozgatták: mint kiderült Petyától, az utcagyerektől, két páncélos alak hozta ide a nemesi negyedből. John egy bizalmasát, aki figyelmeztette őket a halálesetre, Natashát bízta meg a csapat, hogy derítse ki, honnan indulnak el a vérnyomok. Nemsokkal később befutott Sir Grigorij is, és átvette a helyszínt.

60af4c2db503b1faef88fcd053d8d3

Hannibal Frontex

B82fe6f2e8633ffc0eafcd7f83c97fb5

Lord Iustus Cartheuze

A nyomozást folytatva a csapat találkozott Lord Iustus Cartheuzeval, miután értesült unokatestvérének haláláról, és kiderítették, hogy Arnolf ebéd közben kapott egy levelet Hannibal Frontextől, és ezért legjobb ruhájába öltözött, majd elsietett valahova testőrök nélkül. Hannibal Frontexel is beszéltek később, aki tagadta, hogy bármilyen levelet küldött volna, és elárulta, hogy két pecsétje van, egy nála, egy pedig a palotában az irodájában: továbbá megtudták, hogy a gyilkos fegyvert különleges mágiával kezelték, ami megakadályozza a feltámasztását a halottnak.

Melano és John közben beszélt Lord Oliver Lyttonnal, aki közben valahonnan megtudta, hogy Alex Cartheuze is halott, de tőlük hallott először Arnolf haláláról. Közben pedig a csapat maradéka Natasha segítségével kifürkészték a Tribauld házat, ahol a vérfoltoknak vége lett, és akikkel Arnolfnak néhány hónapja egy súlyos összetűzése volt: Arnolf megölte párbajban a ház fejének mind a négy fiúunokáját, miután elcsábította egyetlen lányunokáját. Miközben John és Orlag megpróbáltak bejutni a Tribauld házba, odabent megpillantottak egy fegyverest akinek páncélján olyan vörös folt volt, ami megegyezett a halott mellett talált lakk színével.

Ezután a csapat úgy döntött, hogy naplementekor szétválnak és nyomoznak: Melano és John betörnek a Tribauld házba, további bizonyítékot keresve, míg a többiek Natasha segítségével az ÉKÁ sejtet fürkészik ki a dokkoknál.

A Tribauld házba sikeresen bejutottak Melanoék, és elkerülték azt, hogy felfedezzék őket a kihalt házban. Meg is találták a gyilkosság helyszínét, és Tribauld Márta, a ház fejének rezidenciájában egy tegnapi keltezésű szerződést 400 aranyra a Vöröskeresztesekkel, Lys leghírhedtebb zsoldoscsapatával, amire ennek a kicsi háznak nyilvánvalóan nem volt pénze. Továbbá megtalálták Hannibal Frontex pecséthengerét is.

A csapat másik felének a küldetése nehezebben haladt: Natasha nehezen volt meggyőzhető arról, hogy elvezesse őket az ÉKÁ sejthez, mivel attól tartott, hogy ha ott kitör valami küzdelem, és kiderül, hogy északiak vannak a dokkokban, a harc kigyűrűzhet a raktárból, és a káoszban ártatlanok halhatnak meg. Végül Magnus elárulta neki, hogy az északiak azt tervezik, hogy megöljék Liz Gastert a három nappal később esedékes álarcosbálon. Ez meggyőzte Natashát arról, hogy valóban fontos lenne megállítani ezt, hiszen egy merénylet a Főmáguson nyilvánvalóan háborúval járna, és elvezette Magnust, Orlagot és Satot a dokkokba. Végül ott elfogtak egy, az épületet elhagyó alakot és kifaggatták: itt megtudták, hogy a Vöröskeresztesek kiraboltak egy szállítmányt amit ide szántak és jó eséllyel innen lopták a gyilkos fegyvert. Az elfogott ember azonban másról nem tudott és végül Natasha biztos helyre helyezte, hogy ne tudjon beszélni az ÉKÁnak az esetről.

Az egyesült csapat ezután a Vöröskeresztesek főhadiszállására indult: a Genf nevű kocsmába és céhépületbe. Odabent találkoztak Crossbones-al, a Vöröskeresztesek hatalma vezetőjével, aki a karján viselte Arnolf mágikus kesztyűjét, és egy hatalmas kétkezes kalapácsot forgatott. Melanoék úgy döntöttek, megpróbálják elrabolni, azonban amikor beteleportáltak Crossbones lakosztályába, aktiváltak egy mágikus riasztót. Az odasiető zsoldosok, Crossbones, és egy mágus visszavonulásra kényszerítették Satot, Melanot és Orlagot, és elmenekültek zsákmányukkal, a Vöröskeresztesek könyvelését tartalmazó könyvvel.

Fontos Halálok Edit

Előző Epizód: A Web of Lies Edit

Következő Epizód: Another Bites the Dust Edit

Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.