FANDOM


Lord Eron Danien
Lord Eron Danien
Lord Eron Danien, Keresztút ura és Hextor Paladinja
Faj Ember
Frakció Déli Királyság/ Északi Lázadók/ Danien-párti/ ÉKÁ
Pozíció Keresztút Ura / Hextor Paladinja
Státusz Él
Kor 30
Kaszt Paladin

Karakterleírás Edit

Apja Lord Ervin Danien, Keresztút ura, anyja Lina Summers, Lord Steven Summers unokatestvére. Testvérét, Marcust már fiatalon a ház vezetésére nevelték, de az ikerpár között semmilyen vetélkedés nem volt soha, igaz testvéri szeretetet tápláltak egymás iránt. Sir Eron Danien egy ikerpár másodszülöttje, nevét Sárkányölő Eron-ról kapta, aki szintén ikerként született. Fiatal korában Lord Matthew Adraihne apródja volt. Nála megtanult mindent ami egy birtok, vagy egy hadsereg irányításához kell, és a fegyvermestere is elsőrangú, tehát a vívás se lenne gond, de igazi harcot nem látott sokat mivel ura nem volt fiatal, ezért nem járta a világot. Lovaggá válásakor beállt családja másodszülöttjei sorába a Heirenous rendjébe hogy egy nap ő álljon az élén.

Miután hazatért Lord Adraihnetől, meglátogatta otthonát. Mikor belépett a nagyterembe ott vérfürdőt talált. Édesapja és édesanyja már halott volt, de bátyját, Marcust még meg tudta menteni, valamint látta gyilkosukat az ablakon kimászva távozni. A gyilkosság az őrök tudta nélkül történt senki sem látta se be, se kijutni a gyilkost. Ha Marcus-t nem tudja megmenteni, senki sem tudná azonosítani az elkövetőt így viszont fényderült egy nyomra, egy tetoválásra a gyilkos bal kézfején ami egy kehely köré tekeredő kígyót ábrázolt. Azzal az elhatározással, hogy megtalálja szülei gyilkosát Eron újra elhagyta a szülői házat és a nyomok után való keresés közben találkozott egy érdekes társasággal.

Season 2 Edit

Miután Zavarosrévnél Sir Eron egy kisebb társaság tagjaként legyőzött egy nagyobb csapat lápi trollt, megmentve a falut, Zöldvárba invitálták őket, így társaival (Zanian Duskwalker, Arianne és Wolffang Icedrake) oda indultak. A fogadás közben az ÉKÁ ügynökei lázadást szítottak a Bronzvárosban, de a csapat segítséget nyújtott a város erőinek és sikeresen megállították a támadást. Lord Orwy parancsára a csapat Lord Adraihnehez indult, hogy segítséget kérjenek az északi fenyegetés ellen.

Tourney

A Keresztúti Lovagi Torna

Lord Adraihne kérésére a csapat a Fellegvárból hazahozta Coxot, a főnemes barátját, és megakadályozták a Sárga Sólyom által vezetett támadást az Őrzők főhadiszállása ellen. A Sólyom és Yor azonban megszöktek a hajóról és sikeresen elmenekültek. Lord Adraihne hálája jeléül Zanian Duskwalkernek adományozta Hollófészket és meghívta a csapatot a Keresztúti lovagi tornára, ahova a király és családja is ellátogatott. A lovagi tornán második helyet elért Sir Eron közben egy titokzatos Delilah nevű arisztokrata hölgy után nyomozott, akiről azt pletykálták, hogy a király szeretője és északi ügynök volt. A nyomozás közben gyanús maszkos alakokkal találkoztak, akik annak a szervezetnek voltak tagjai, akik megölték Sir Eron szüleit. A lovagi torna utáni álarcosbálon Sir Eron szembesült Delilahval, aki azonban irányítása alá vonta a fiatal lovagot, és rávette hogy megölje a királynőt, örökre bemocskolva a nevét és megszerezve a "Királynőölő" nevet, ahogy később ismerték.

Daud, Sir Eron szüleinek gyilkosa azonban tudta, hogy a lovag ártatlan és megszöktette, majd együtt Zöldvárba indultak, a gyilkos régi mentora és a támadás kitervelője, Kenway, után nyomozva. Zöldvár ostroma közben Sir Eron végig a vár védői mellett küzdött, de bátorsága ellenére a város elesett, Sir Eront pedig elfogták. A fiatal lovagnak meg kellett esküdnie istenére, hogy nem emel kardot az északiak ellen többé, és a csapat maradéka délre indult. Hollófészekben segített Garrett Blackheadnek a Raktáros, egy ÉKÁ ügynök, ellen, majd Nigel, egy Zanian által felbérelt déli lovag anti-kommunista erőihez csatlakozott és két évig az északi lázadók kiképzőtisztjeként szolgált.

Season 3 Edit

Részletes leírásért lásd az epizódok összefoglalóját.

Az északi lázadók Edit

Miután Sir Eron vezetésével egy új, lázadó csapat visszatért Hollófészekbe, kiderült hogy Zanian az ÉKÁval kollaborált. Daud, szüleinek gyilkosa egy új fegyvert hozott Sir Eronnak egy Keresztúti Heirenous templomból azzal az üzenettel, hogy erre már nem vonatkozik esküje. Daud bevallotta tettét, Sir Eron pedig megbocsájtott neki. Melano Gaster segítségével hárman megölték Kenwayt Hollófészekben, de Zanian Duskwalker elmenekült.

Jason Peasant, Melano Gaster és Jax társaságában Nigel délre küldte a csapatot, ahol megmentették Vlagyimir koronaherceget a Sárga Sólyomtól, azonban Sir Eron bátyját, Lord Marcus Danient implikálták a bizonyítékok, és elfogatóparancsot adtak ki ellene, így a csapat lóhalálában Keresztútba indult. Keresztútban kiszabadították Marcus fiait, akiket egy Lord Adraihnenek álcázott Kenway tartott magánál. A súlyosan sérült Lord Danient Daud rejtegette miközben a csapat visszatért Nigelékhez. A lázadóknál csatát vívtak az ÉKÁval, majd megtámadták a Fekete Tornyot, és elrabolták Garrett Blackhead kardját egy volt északi ügynök, Mance segítségével. Idő közben a Lord Marcus Danien után kutató Vlagyimir herceg ellen Keresztút lázadozni kezdett, így III. Tristan is a városba indult.

A polgárháború kezdete Edit

Ezüstpartból Zanian Duskwalker segítségével kijutott a csapat, majd a Nagyúr javaslatára kiszabadították Lord Adraihnet az északi fogságból, Cox segítségével. A csapat Gyümölcspatakba, egy Zuhatagtól délkeletre fekvő kisvárosba érkezett, amelynek legfőbb ipara a helyi puskapormalom volt. A vízimalomból átalakított hadiüzem a városka közepén feküdt, Heironeous temploma mellett. Bár a helyi pap figyelmeztette Sir Eront, a királynőölőt, hogy vigyázzon mit tesz, mert istene aggódik amiatt az irány miatt amit vett, a fiatal lovag nem törődött a figyelmeztetéssel.

Cox segítségével a csapat bejutott éjjel a puskapormalomba, ahol Lord Adraihnet fogva tartották. Miután hét Kenway hasonmás rajtukütött, csak nagy küzdelem árán szabadították ki az öreg hadvezért, aki súlyosan megsérült. Menekülés közben a csapat csapdába esett, miközben több mint hetven katona kereste őket a felsőbb szinteken. Két kiút volt: vagy a falu közepén húzódó folyóba vetik magukat és felrobbantják a malmot, ezzel elpusztítva Gyümölcspatak nagyját, vagy feláldozzák életerejük egy részét a győzelemért, és éveket öregednek.

Sir Eron visszautasította a második opciót és kiadta a parancsot Coxnak, hogy robbantsa fel a malmot. A robbanásban és az utána pusztító tűzben a város háromnegyede odaveszett, a halottak száma többszáz volt, leégett a malom, a templom és a házak nagyrésze.

Cox, Lord Adraihne és Jason Peasant Keresztútba lovagolt, ahonnan hírt kaptak, hogy Lord Marcus Danien elszökött Daudtól, a király és a herceg pedig megérkezett. Sir Eron és Melano hátramaradt, hogy a mentést segítse, azonban ez sem mentette meg Sir Eron Danient attól, hogy elveszítse istene által nyújtott erejeit, büntetésből a tetteiért.

Miután visszatértek Keresztútba, kitört a káosz a városban. Amikor a király tárgyalni hívta Lord Marcus Danient, ismeretlenek rátámadtak, és halálosan megsérítették III. Tristant. Daud kimentette Vlagyimirt a városból, Marcus - aki időközben az új királynővel, Helena Summerssel kezdett egy affért - a fiatalabb herceg, Syd mellett állt ki, mint a jogos örökös, kirobbantva a Déli polgárháborút.

A polgárháború Edit

Vérpatak

A Vérpataki ütközet - Sir Eron és társai több száz Vlagyimir párti katonát öltek meg a hídnál

A vérpataki ütközetben Sir Eron kitüntette magát, de a fiatal lovag tanácstalan volt, hogy mit tegyen, miután elvesztette Heirenous kegyeit. Miközben bátyja Lysbe indult seregei élén, Sir Eron hátramaradt, hogy segítsen Keresztutat megvédeni. A város ostroma előtt Connor, a vár parancsnoka végsőkig tartó küzdelemre buzdított az érkező északi seregek ellen. Daud, aki abban reménykedett, hogy a Connor halálával vezető szerepbe kerülő Sir Eron feladja a védhetetlen várost a hatalmas túlerővel szemben, megölte embereivel a várparancsnokot. Sir Eron ismét szembesült a gyilkossal, akivel annyiszor összefűzte már a sors, de a bukott lovag nem kegyelmezett meg másodjára, és miután legyőzte Daudot, megölte őt.

Ezen a ponton találkozott először Sir Eron Hextor papjaival először. A Heirenous ikertestvérét imádó papok csábították Sir Eront, örök életet, feltámadást és isteni segítséget ígérve a lovagnak, ha megtér Hextorhoz. Azonban nem volt ideje egyből döntenie a lovagnak, akinek a város védelme a kezei közé hullott hirtelen.

Miután a keleti kaput áttörték Colonel Sarah Frost emberei, és az északi kapu is elesőben volt, Sir Eron Danien kiadta a parancsot a város felgyújtására. Emberei vonakodva, de teljesítették a karizmatikus lovag parancsait, és miután felgyújtották a várost, megpróbáltak a csatornába menekülni, ahol az Őrzők és Zanian Duskwalker (A Nagyúr) emberei felfedezték Arcadiát.

Arcadiában baljós hírek várták Sir Eront. Közeli barátját, Melano Gastert, a fiatal mágust elfogta a Sárga Sólyom és Zuhatagban tartják fogva, miközben bátyja, Marcus pedig egyre nagyobb veszélyben van Lysben, ahol az ármánykodó nemesek Vlagyimir mellé álltak sokan titokban. Sir Eronnak döntést kellett hoznia, hogy Melanot vagy Marcust menti meg - és végül úgy döntött bátyjáért indul.

A Bukás Edit

Hextor csábító tanai vonzották Sir Eront, főleg amikor bátyja veszélybe került, és Sir Eron úgy érezte, hogy isteni segítségre lesz szükségük. Mire Lysbe értek, egyre inkább közeledett Hextor tanaihoz, és egy Lysi pap egy amulettet adományozott neki, amely isteni sugallatokat adhat neki tőle. Ezzel a nyakában érkezett Sir Eron a Lysi várba, de már későn - bátyja halálos sebet kapott a királyi tanácsban, amikor a Vlagyimir párti nemesek és Kenwayek rátámadtak. Társai segítségével kijutott, bátyja holttestével együtt, és Arcadiába menekültek vissza.

Hextor papja figyelmeztette, hogy követnie kell az új istene parancsait, ha vissza akarja kapni erejét, bátyját és Keresztutat - így amikor Arcadiában az amulett felszólította, hogy ölje meg társát, Badgert, Sir Eron habozás nélkül meggyilkolta a mit sem sejtő gnómot, majd a Robert Blackheadet tartalmazó kardot felhasználta arra, hogy segítsen újjászületni neki. Miközben az újjászületés keltette kavarodás elterelte az Őrzők és társai figyelmét, Sir Eron bátyja testével együtt Keresztútba indult, hogy esküt tegyen Hextor földi avatárjának - a Fekete Hercegnek.

Sir Eron Keresztútban végignézte a város maradványait, majd a vár bálterme felé indult, ahol évekkel ezelőtt meggyilkolta a királynőt. Itt már várt rá a Fekete Herceg, Hextor avatárja utolsó próbatételével. Amikor felszólította, hogy ölje meg Melanot, a fiatal lovag visszautasította, és elkötelezettségével sikerrel vette a második próbáját is. Jutalmul a Fekete Hercegnek fogadott hűségesküjéért megkapta Keresztút helytartójának címét, visszakapta paladini erejét, és életben maradt Melano, valamint a bátyja is.

Season 4 Edit

Escaping Phoenix

A főnix kitör Keresztútból

Lord Eron Daniennek nem hozott annyi örömet a győzelme, mint remélte. Melano Gaster és Marcus Danien nem értették meg, hogy mennyi mindenen ment keresztül értük. Végül elengedte Melanot miután egy nyomkövetőt tett rá, és bátyját Keresztútban tartotta. A Fekete Herceg parancsára felállított egy osztagot az Egyesült Gnóm Bank kirablására, Kevin vezetésével - részletekért lásd a negyedik évad epizódjait.

A Lysi esküvő után Melano Gaster és Sir Beric Summers visszatért Keresztútba, hogy kiszabadítsák Lord Marcus Danient, aki egy Rambaldi prófécia középpontjában állt, Lord Eronnal együtt. Melano, Beric és Marcus elmenekültek Lord Eron elől egy főnix hátán.

Lord Eron Danien a hatalomrakerülése után valamikor elment Hollófészekbe embereivel és megszerezte a Királygyíkot Lorenztől, a vadásztól és a saját harci hátasaként használta, a Heirenoustól kapott lova helyett (amit elvesztett amikor Hextor mellé állt).

Season 5 Edit

Lord Eron Danien uralma alatt Keresztút újjáépült, és az északról beáramló erőforrásoknak köszönhetően nagyobb lett mint valaha. Azonban a Vérpataktól délre közvetlenül továbbra is a Déli Királyság nemesei uralták a földet, akik bár Lord Adraihne halála után hónapokig szétszóródtak, lassan újraszerveződtek vezetőjük halála után, Vasököl Whitehill vezetésével és újra erőt kezdtek gyűjteni az északi betörések ellen. A városban magában a nyugtalanság egyre nőtt, ahogy déli lojalisták kezdtek szervezkedni az ÉKÁ ellen, mire Danien vasszigorral válaszolt, és egyre gyakoribbá váltak a éjszakai összecsapások a két oldal között.

Egy, a Lysi nagykövet irodájában talált levél alapján a Lady Liz Gaster meggyilkolásának ötletét Lord Eron Danien korábbi élményei inspirálták - bár a Sárga Sólyom elmondása alapján maga Danien soha nem volt a terv részese semmilyen szinten és nem tudott arról, hogy Melanot akarják mind-controllolni.