FANDOM


Az elmúlt évek tendenciáját folytatva, az Északi Kommunista Állam egyre előre tört a kontinensen, és a konfliktus új és régi helyszíneken is egyre csak nőtt.

Rhea pol

A kontinens politikai határai az ötödik évad kezdetekor

A Déli Királyság Edit

A Vlagyimir esküvőjével kezdődött események abban csúcsosodtak ki, hogy Marcus Danien és Cox betörtek a Lysi palotába, elfogták Vlagyimirt, majd a súlyosan megsebesült királyt elcserélték az elfogott barátjaikra és társaikra. Ezután a csapat elmenekült a Déli Királyságból, abban a hitben hogy soha többé nem térhetnek vissza otthonukba, ahol örökké üldözöttek lesznek.

Különös módon azonban nem az történt amire számítottak. A Lysi túszejtés után Vlagyimir hetekre eltűnt a nyilvánosság elől, és a palota szigorúan őrzött királyi lakosztályában lábadozott. A városban összegyűlt déli nemesség, akik a hónapokig tartó mulatságsorozatokra érkeztek, és a király nagyzoló életmódját kedvelték, csalódottan szétoszlott, ahogy Vlagyimir egyre tovább maradt távol az udvartól. A Királyi Tanács volt egyedül kapcsolatban az uralkodóval, és olybá tűnt, hogy az anti-ÉKÁ vonal lassan felülkerekedett benne.

Bár a Fellegváron ezen kívül sokat nem tudtak, néhány apróság feltűnt Marcus Daniennek, Melano Gasternek és Alfonznak amikor a Lysi híreket hallgatták. Melano Gaster anyja, a kezdetektől Vlagyimir-párti Liz Gaster lett az új Főmágusa a Déli Királyságnak, aki kinevezése után az anti-ÉKÁ vonal vezetője lett hamar. A csapatnak továbbá feltűnt, hogy nem adtak ki ellenük nyílt körözést sem - bár ettől még nem akartak visszatérni a Déli Királyságba (hiszen Vlagyimir már többször is megmutatta hogy nem riad vissza csapdák állításától), úgy tűnt, jelenleg nem keresik őket aktívan a déliek.

Keresztút Edit

Lord Eron Danien uralma alatt Keresztút újjáépült, és az északról beáramló erőforrásoknak köszönhetően nagyobb lett mint valaha. Azonban a Vérpataktól délre közvetlenül továbbra is a Déli Királyság nemesei uralták a földet, akik bár Lord Adraihne halála után hónapokig szétszóródtak, lassan újraszerveződtek vezetőjük halála után, és újra erőt kezdtek gyűjteni az északi betörések ellen. A városban magában a nyugtalanság egyre nőtt, ahogy déli lojalisták kezdtek szervezkedni az ÉKÁ ellen, mire Danien vasszigorral válaszolt, és egyre gyakoribbá váltak a éjszakai összecsapások a két oldal között.

Üreglak Edit

A bankrablás közben eleresztett sárkány két napig tombolt a város felett, mire Zooty, Deina és a gnómok és félszerzetek el tudták üldözni. A sárkányt azóta nem sokan látták, de utolsó hírek szerint észak felé repült. A bankrablásban implikálódott Zooty elmenekült a városból Deinával mielőtt az őrök el tudták volna fogni őket, és a város vezetése azóta lefoglalta a Nackle család több birtokát is. A tavaszi választást elhalasztották, és a városban nagy nyugtalanság van, főleg azután, hogy a sárkány napjai alatt több fontos városi hivatalnok, tisztségviselő és katonai vezető meghalt gyanús körülmények között, akik nyíltan ÉKÁ ellenesek voltak. Pletykák szerint egy ÉKÁ hadihajó várakozott a közelben amikor a sárkány elszabadult, rajta egy hajónyi ügynökkel, akik a káoszt használták ki arra, hogy meggyilkolják célpontjaikat. Az utcákon nem járnak sokan éjszaka, és a város lassan épül újra a sok tűz után.

ÉKÁ Edit

Északon közben a kommunista hadigépezet tovább dübörög. A Fekete Herceg különféle projekteket indított el, azzal a céllal, hogy a hadsereget fejlessze, és a déli terjeszkedést elősegítse. Robert Blackheadet senki nem látta azóta, hogy feltámadt Arcadiában - de valószínűleg északon van valahol jelenleg, hogy a fiatalabb énjének segítsen megtartani hatalmát, hogy ne kövesse el ugyanazt a hibát, amit ő. Messzirévet a keleti fosztogatók támadása után megerősítették, de ez lecsökkentette az északnyugaton maradt katonák számát, így a barbár népek, akiket a helyi bányákban használnak munkaerőnek most újra nyugtalankodni kezdtek...

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.