FANDOM


Összefoglaló Edit

A Hullámtörőről a csapat visszatért a Macskafogóba, hogy megtudják a bankrablás tervét, és utána kikérdezzék Kevint. A tervet hamar elmagyarázta az északi ügynök, de utána a csapat gyanús viselkedése miatt egy villanópálcát felhasználva menekülni kezdett. A Macskafogó alatt kitört a káosz és rövid küzdelem után a sérült Kevin elmenekült.

Ennek ellenére a csapat úgy döntött, hogy kirabolják a bankot, és a tervtől eltérően menekülnek el, hogy megszökjenek az ÉKÁ üldözőik elől. Deina, aki mint később kiderült nem ölte meg Monroe Nacklet, csak elfogta, kapcsolatba lépett Zootyval, és elmondta neki a tervet. A gnóm mágus úgy döntött, hagyja, hogy a csapat eljusson a széfig, majd ő közbelép és megmenti a napot, felhasználva az alkalmat, hogy tovább növelje a választási esélyeit. Az erről mit sem tudó többi csapattag pedig közben felkészült a rablásra. A bank alaprajzát lásd itt.

Bank belső

Az Egyesült Gnóm Bank

Yor a bank egyik őrének álcázta magát, és elhelyezte Zooty mágikus prototípusát a bank védelmi rendszerénél, deaktiválva a mágikus védelmeket. Közben K6B és Scarf, egy Langerhans szigeteki gazdag befektetőnek (Lord Athinnak) és testőrének álcázva bejutottak a bankigazgató irodájába, és megszerezték a csatorna kulcsát, amit Scarf ügyesen átadott Yornak úton a széf felé. Yor kinyitotta a csatornát, hogy beengedje Deinát az épületbe, azonban mielőtt csatlakozhatott volna hozzá, néhány őr ismerőse lecsapott rá, és elkísérték egy másik munkára.

Merlo közben Zooty Nacklenek maszkírozta magát, és a bankba besétálva úgy tett, mintha fontos ügyben érkezett volna. Sarah Frost emberei (akik városőrnek öltöztek be) beözönlöttek a bankba, hogy őrizetbe vegyék "Zootyt" aki a bank kirablására konspirált - de Merlo egy villanópálca használatával úgy tett, mintha megölte volna az összes őrt, és a bankban kitört a pánik. Merlo egy szekéren Rozsdadöggel (a fémre éhes mágikus lénnyel) besétált az épületbe, miközben Deina lentről érkezett, megfélemlítve az őrség nagyját, akik meglepve tapasztalták, hogy a mágikus védelmek teljesen haszontalanok. Együtt lejutottak a felső széfbe, ahol már várt rájuk K6B és Scarf, a Bankigazgatóval. A Nackle család kulcsának másolatával kinyitották az alsó széfet, és beléptek.

Guardian of the Bank

Közben Yor és az őrök megetették a bank legszigorúbban őrzött titkát - az alsó széfben lakozó hatalmas vörös sárkányt, amit mágikus béklyók tartottak fogva. Amikor Yor ráébredt, hogy a mágiát kikapcsoló prototípus amit ő elhelyezett ezeket is kikapcsolhatta, és a sárkány szabad, elrohant, hogy figyelmeztesse a csapatot. Út közben találkozott Zootyval (az igazival, bár ő ezt nem tudta), de túl későn érkeztek az alsó széfbe, és Yor már egy becsukódó ajtóval találkozott, amin alig tudott átvetődni.

A túloldalon a csapat feltérképezte a mesés gazdagsággal kecsegtető termet, amiben amíg a szem ellátott, tengernyi arany és drágakő volt. Amikor azon vitatkozni kezdtek, hogy mit tegyenek az itt őrzött iratokkal, a Bankigazgató aktiválta egy titkos gombot, ami bezárta az ajtót, és a hangja felébresztette a sárkányt.

A csapat azonnal menekülőre fogta, és Rozsdadögöt próbálták rávenni, hogy kiegye magát a bank vaskos ajtaján. Mialatt a mágikus bestia az ajtón ette magát keresztül, a fogságából kiszabadult sárkány dühösön üldözte a megszabadítóit. Felfalta a Bankigazgatót és súlyosan megsebesítette K6B-t, Yort, Boratot és Deinát is. A Rozsdadög által nyitott nyíláson Scarf volt az első aki kimászott, akire odakint Zooty és társai vártak. Amikor K6B végre kijutott, kezében a kulccsal, kinyitotta a hatalmas széfajtót, kiengedve a sárkányt, aki épp Yort készülte felfalni.

Dragon awake

A sárkány felébred

The Team

A bankrablók, a csapat szétválása előtt

A szabadságát megérző sárkány azonnal kimászott a barlangból, megküzdve Zootyval és átcsatázva a bank épületén, halottak és sérültek tucatjait hagyva maga után. A csapat sietve elhagyta a barlangot (miután annyi aranyat markoltak fel, amennyit tudtak, és Deina lecsapta Rozsdadög fejét), majd szétválltak útjaik: Sarah Frost, Yor, K6B és Merlo a hajójukon a Langerhans szigetek felé vették az irányt az összes pénzzel amit zsákmányoltak, a gólem Zooty után indult, abban reménykedve hogy a főmágus meg tudja javítani őt, a súlyosan sérült Scarf pedig Mance segítségével kijutott a városból és hazaindult, megesküdve hogy egy nap levadássza Merlot és megszerzi a fülét a gyűjteményébe.

Előző Epizód: Fire in the Hole Edit

Következő Epizód: Season V Episode I: A Cold Welcome Edit